Cupaj Terroir de Roche Mazet Languedoc Cuvee Reserve  este un vin ce face parte din gama Roche Mazet  a companiei Castel Freres.  InfiinÈ›ată în anul 1949 de către Pierre Castel Castel Frères este cea mai mare companie producătoare de vin din FranÈ›a È™i Europa iar pe plan mondial ocupă locul al treilea. Roche Mazet este vinul numărul 1 în FranÈ›a. Denumirea de â€Roche Mazet†are o semnificaÈ›ie aparte: în limba franceză â€roche†înseamnă stâncă lucru ce face referire la solurile argiloase de calcar din regiunea Pays d'Oc. â€Mazet†este un adăpost de piatră pentru fermieri viticultori È™i crescători simbolizând o persoană în mijlocul viÈ›ei de vie. Vinurile Roche Mazet sunt preparate cu multă pasiune fiind folosiÈ›i cei mai buni struguri ai soiului după o selecÈ›ionare atentă. Procesul de vinificaÈ›ie este amplu È™i include tehnici care scot în evidență calitățile fine ale fiecărui soi de struguri în parte. Vinurile Roche Mazet sunt maturate în butoaie de lemn de stejar alese în funcÈ›ie de calitățile fiecărui tip de viță de vie . Cupaj Terroir de Roche Mazet Languedoc Cuvee Reserve  este un vin roÈ™u bogat în arome intense obÈ›inut în urma unui proces de vinificare destul de lung ce durează aproximativ 21 de zile. Strugurii sunt recoltaÈ›i 50% manual fapt ce ajută la obÈ›inerea unor arome delicate  o identitate proprie È™i un gust unic. Vinul Cupaj Terroir de Roche Mazet Languedoc Cuvee Reserve  este făcut din soiuri de Syrah Carignan Grenache și Mourvèdre . Soiul Carignan se vinifică în macerare carbonică timp de 10 zile. VinificaÈ›ia se face tradiÈ›ional în rezervor pentru soiurile Garnache Syrah È™i Mourvedre cu un control riguros al temperaturii. Scopul este de a obÈ›ine un vin bogat cu taninuri delicate . Cupaj Terroir de Roche Mazet Languedoc Cuvee Reserve  se serveÈ™te cu carne prăjită vânat în sos È™i toate brânzeturile albastre . Se serveÈ™te la temperaturi de 16°C . Mai multe informaÈ›ii despre produs puteÈ›i afla aici:  https://www.castel-freres.com/en/index.html
