Nou
Cesari Bosan Riserva Amarone della Valpolicella Classico DOC 0.75L

Cesari Bosan Riserva Amarone della Valpolicella Classico DOC 0.75L

Pret Special 218.48 LEI

In Stoc

Cod Produs: 1860 / 1006650


Scurta descriere

Compania fondata in 1936, Gerardo Cesari a devenit curand sinonim cu vinurile veronese din intreaga lume. Deja la inceputul anilor 70, Amarone Cesari a fost pri..


Vandut de: Bauturialcoolice

Compania fondata in 1936, Gerardo Cesari a devenit curand sinonim cu vinurile veronese din intreaga lume. Deja la inceputul anilor 70, Amarone Cesari a fost printre primele care au ajuns pe cele cinci continente datorita pasiunii si initiativei familiei Cesar. Astfel vinurile Cesari incep povestea de succes in intreaga lume.Pivnita din Cavaion Veronese a fost conceputa si construita tinand cont de atentiile de care vinurile au nevoie, de aceea au dedicat un spatiu deosebit „riposo” vinurilor, considerand aceasta faza fundamentala pentru cresterea si personalizarea lor. Strugurii destinați producerii vinului Amarone trebuie sa fie recoltati cu 1-2 saptamani inaintea celor pentru producerea vinului Valpolicella. In timpul recoltarii, cei mai buni ciorchini sunt culesi si asezati, foarte atent si intr-un singur strat in ladite mici din lemn. Strugurii sunt lasati sa se usuce in incaperi numite Fruttai, unde exista ferestre mari pentru a permite circulatia libera a aerului, care este vitala pentru a evita alterarea lor. Procesul de uscare are loc pana la jumatatea lunii ianuarie si in aceste 4 luni, ciorchinii sunt controlati permanent si eliminati cei alterati. La sfarsitul perioadei de uscare, strugurii au pierdut 30-40% din greutatea initiala, creste intensitatea aromei si concentratia de zahar, care este indispensabila pentru a garanta un grad constant de alcool (aproximativ 16% în volum) in timpul procesului de fermentaţie. Tehnica de macerare utilizata este pe coji, avand o durata de 30 de zile. Vinul este scos de pe drojdii si transferat in cuve din otel inoxidabil, unde are loc fermentatia malolactica. In acest stadiu Incepe imbatranirea vinului, care va dura trei ani, partial in butoaie de stejar mari (slavoneze) si partial in baricuri franceze si tonneaux (Allier). Imbatranirea este completata cu inca 15 luni de odihna in sticla inainte de comercializare. Culoare: rosu. Buchet: parfumul caracteristic al cireselor se combină cu indicii de mirodenii, cacao si vanilie. Gust: plin si catifelat, isi afiseaza toata puterea intr-un corp cald si elegant. Temperatura de servire:18-20 C. Asocieri gastronomice: excelent cu vanat, carne la gratar si tocana. Ideal ca vin de meditatie.

Use spaces to separate tags. Use single quotes (') for phrases.

Scrie parerea ta

Acorda stele acestui produs *

Opinii clienti

  • Excelent!
    Review by Luca la 05.05.2019
    Cumparat, livrare prompta, totul bine.
  • Super!
    Review by Alinala 06.05.2019
    Cum trebuie sa fie. Super!

pictorulfericit.ro



  • LIVRARE GRATUITA comanda >150 LEI
  • +40 744 62 4444
    info site
  • vezi cele mai bune oferte ale zilei
  • Evenimente?
    Rezervari?