Melini semnează  Melini Chianti Pian del Masso născut din redescoperirea unei metode tradiționale fascinante bazată pe refermentarea lentă a vinului proaspăt tras cu struguri uscați. O practică bogată în istorie și teritoriu interpretată de o cramă care a făcut din inovație mândria sa de peste trei sute de ani. Rezultatul este un vin cu un caracter autentic și intens care se potrivește perfect atât cu mâncărurile tradiționale cât și cu delicatețea noii bucătării și cu plăcerea unui aperitiv. Vinificarea și îmbătrânirea vinului Melini Chianti Pian del Masso : o parte din struguri recoltați manual și după o selecție atentă se lasă să se usuce în cutii mici. Un control atent al fazei de uscare permite obținerea unor ciorchini perfect intacți și bogați în zaharuri. În același timp sunt selectate loturi de vin proaspăt extras care vor primi strugurii uscați anterior. Această refermentare lentă este utilizată acum intens. Tehnica combinată cu un control atent al temperaturilor și o utilizare înțeleaptă a tehnicilor moderne de vinificație face posibilă obținerea unui vin bogat structurat cu un caracter unic și în același timp plăcut și primitor. Culoarea vinului Melini Chianti Pian del Masso este de roșu-rubin intens și viu; aroma este învăluitoare și complexă cu note marcate de fructe coapte (cireș și zmeură) și parfumuri florale plăcute (iris violete); are un gust plin moale și fructat dar în același timp sărat și armonios.